Tocanita de ciuperci cu vita si cartofi este un preparat ideal pentru zilele de toamna tarzie. Hranitoare si parfumata, tocanita poate fi servita la pranz.
Ingrediente pentru tocanita de ciuperci cu vita si cartofi
- 1 lingura unt
- 115 gr bacon, taiat fin
- 450 gr carne de vita
- 6 cepe salote, taiate fin
- 1 praz (tulpina), feliat fin
- 5 morcovi, curatati si taiati
- 5 teline (tulpinile), taiate
- 450 gr cartofi, taiati
- 900 gr ciuperci amestec 3-4 tipuri, taiate
- 2 foi dafin
- 1 buchet cimbru proaspat
- 2 cani vin rosu sec
- 3 l supa de vita
- 1 legatura patrunjel proaspat, taiat
- sare de mare
-
piper negru.
Cum se prepara tocanita de ciuperci cu vita si cartofi
Topeste o lingura de ulei intr-o tigaie. Prajeste baconul, apoi scoate-l. Pune in tigaie 450 gr carne de vita si prajeste-o 4 minute, apoi scoate-o. Adauga in tigaie ceapa si prazul si prajeste-le pana se caramelizeaza.
Adauga morcovii, telina si ciupercile, cu foile de dafin si cu legatura de cimbru. Lasa 3 minute, apoi toarna 2 cani de vin si 3 litri supa de vita.
Adauga carnea si 450 gr cartofi, apoi lasa la fiert pana da in clocot. Da focul mai mic si fierbe 1-2 ore pana cand cartofii si carnea s-au pastruns bine.
Cum se serveste tocanita de ciuperci cu vita si cartofi
Ia tigaia de pe foc, adauga baconul, patrunjelul, sarea si piperul, apoi serveste.
Sursa foto: southportvisiter.co.uk