Tocanita orientala de pui si caise este un preparat special, pe care il poti pregati pentru un pranz satios. Daca vrei sa incerci ceva nou, poti face o tocanita din bucataria orientala, combinand carnea de pui cu ghimbir, usturoi si caise.
Ingrediente pentru tocanita orientala
- 1 ceapa, taiata
- 1 lingura ghimbir ras
- ulei de masline
- 2 catei de usturoi, tocati
- 4 bucati piept de pui, fara piele si os
- 2 linguri condimente pentru tocana
- 100 gr linte rosie
- 10 caise, taiate
- 1 lamaie (sucul)
- 750 ml supa de pui
- 1 legatura coriandru sau menta
-
seminte de rodie.
Cum se prepara tocanita orientala
Incinge 1 lingura de ulei de masline intr-o tigaie. Pune ceapa si usturoiul, apoi asezoneaza cu sare si piper. Lasa sa se faca in jur de 8 minute, apoi adauga si carnea de pui. Asteapta 5 minute, pe urma adauga condimentele pentru tocanita, lintea, caisele si sucul de lamaie.
Toarna apoi 750 ml supa de pui si lasa la fiert 15 minute. Adauga apoi menta sau coriandrul si semintele de rodie.
Cum se serveste tocanita orientala
Tocanita orientala se serveste calda, impreuna cu o garnitura de orez sau de couscous .