Feluri principale

#culinar #mancare #reteta #porc #tochitura

Tochitura

Tochitura este una dintre cele mai apreciate mancaruri traditionale romanesti. Iata o reteta simpla si la indemana oricui.

De ce ingrediente ai nevoie:

  • 120 gr ceafa de porc
  • 100 gr carnati
  • 3 catei de usturoi
  • Un ou
  • 10 gr ulei
  • 50 gr telemea de vaca
  • 100 gr sos de rosii
  • 100 ml vin alb
  • Patrunjel
  • Sare si piper.

Cum se prepara:

  • Intr-o tigaie cu ulei incins se adauga bucatile de carne
  • Se prajesc cam doua - trei minute, dupca care se adauga carnatii
  • Se toarna apoi peste carne un pic de vin alb, sos de rosii, sare, piper si cateva bucatele de usturoi.
  • Se prajeste un ou si intre timp se face mamaliguta.

 

Cum se serveste:

  • Pe un platou se pune mamaliguta langa care se adauga tochitura. Peste mamaliga se pune oul prajit si se rade telemeaua de vaca.
  • Preparatul se orneaza cu patrunjel.

 

 

 

 

Reteta oferita de restaurantul Casa Select.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului