Daca iti place pestele, pentru o masa usoara si condimentata, perfecta pentru vara, incearca o reteta de ton la gratar. Condimenteaza pestele cu mirodenii si serveste-l cu un sos acrisor si aromat.
Ingrediente pentru ton cu lime si mirodenii
- 2 linguri ghimbir ras
- 1 1/2 lingurita chimion macinat
- 1 1/2 lingurita coriandru macinat
- 1/2 lingurita piper
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingura suc de lime
- 4 fileuri de ton
-
sare.
Cum se prepara tonul cu lime si mirodenii
Pune intr-un castron chimionul, coriandrul, piperul, sucul de lime, ghimbirul si sarea. Amesteca bine pentru a obtine un sos omogen.
Pune tonul in sos si intoarce-l astfel incat sa se unga bine, peste tot. Apoi pune tonul pe gratar si lasa-l 5 minute pe fiecare parte, pana este bine patruns.
Cum se serveste tonul cu lime si mirodenii
Pestele se serveste imediat. Il poti servi cu salata verde, rucola, felii de lime sau chiar cu alte citrice.