Feluri principale

#budinca #porumb #ardei gras #tortillas

Tortillas cu budinca de ardei gras si porumb

Te-ai saturat de mancarurile traditionale si vrei sa pregatesti un preparat exotic? Atunci poti opta pentru niste delicioase tortillas cu budinca de ardei gras si porumb, care sunt hranitoare si contin putine calorii.


Ingrediente:

  • 4 lipii
  • 1 jumatate de ardei rosu
  • 1 jumatate de ardei galben
  • 1 jumatate de ardei verde
  • 200 g porumb
  • 200 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 8 lingurite de ulei de masline
  • 40 g unt
  • 3 catei de usturoi
  • 3 foi de gelatina
  • 1 lingurita de amidon
  • sare si piper


Cum se prepara:

Taie ardeii cubulete si caleste-i fara ulei intr-o tigaie neaderenta cu un catel de usturoi. Pune foile de la usturoi in lapte si incalzeste-l circa 10 minute.

Scoate usturoiul din ardeii caliti si apoi freaca fiecare ardei pana obtii trei paste de culori diferite. Pune in fiecare pasta cate o foaie de gelatina si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Bate smantana si incorporeaza in ea o treime din fiecare pasta de ardei. Pune compozitia obtinuta in forme rotunde, apoi da-le la frigider.

Taie lipiile in forme patrate si pune-le la cuptor cateva minute. Strecoara laptele si prepara un sos bechamel impreuna cu untul si amidonul din retata.

Pune intre feliile de lipie budinca de ardei si deocoreza-le cu crema bechamel.


Cum se servesc:

Se servesc imediat, ornate cu porumb copt la cuptor.

Sursa foto: sweetcarolinescooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului