Feluri principale

#placinta peste #sfantul andrei #retete #peste #retete tort

Trei retete ce nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa de Sfantul Andrei

Au mai ramas doar cateva zile pana cand romanii il vor sarbatori pe Sfantul Andrei. In aceasta zi sfanta, crestinii au dezlegare la peste, asadar pot savura preparate deosebite. Iata trei retete ce nu trebuie sa-ti lipseasca de pe masa, in aceasta zi de sarbatoare.

Placinta cu peste

 

Sursa foto: telegraph.co.uk

Ingrediente

  • 400g file de peste alb
  • 400g file de peste afumat
  • 600ml lapte gras
  • 1 ceapa alba medie
  • 4 oua
  • 100g unt
  • 50g faina
  • un varf de nucsoara
  • 5-6 cartofi
  • 50g branza Cedar, rasa
  • 2 frunze de dafin
  • o legatura patrunjel
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Cum se prepara

Preincalzeste cuptorul la 180oC si unde o tava de yena cu unt.

Taie pestele cubulete si pune-l intr-o oala impreuna cu 500ml de lapte. Toaca ceapa marunt si adaug-o si pe aceasta in oala, impreuna cu frunzele de dafin. Lasa totul sa fiarba timp de 7-8 minute la foc mic, amestecand din cand in cand pentru ca laptele sa nu dea in foc. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Intre timp fierbe ouale tari, si toaca patrunjelul marunt. Intr-o alta oala pune la fiert cartofii in coaja.

Strecoara peste printr-o sita, apoi amesteca-l cu patrunjelul tocat marunt.

In tava pregatita adauga pestele si asaza deasupra acestuia ouale taiate felii, astfel incat sa-l acopere complet.

Intr-o cratita nonaderanta adauga jumatate din cantitatea de unt. Dupa ce s-a topit adauga faina si amestea foarte bine. Toarna treptat laptele ramas peste faina amestecand continuu, pentru a nu se prinde si pentru a nu forma cocoloase. Adauga apoi 1/2 lingurita nucsoara si lasa totul sa fiarba timp de 5 minute, la foc mic, amestecand continuu. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Daca este necesar mai adauga lapte, peste cantitatea din reteta. Sosul trebuie sa aiba consistenta smantanii groase.

Toarna apoi compozitia in tava, deasupra pestelui. Deasupra adauga cartofii taiati felii. Presara deasupra branza rasa. Deasupra cartofilor adauga laptele in care ai fiert pestele, strecurat. Taie untul ramas i cubulete mici si presara-l deasupra cartofilor. Procedeaza la fel si cu branza rasa.

Coace placinta timp de 45 de minute la foc mediu.

 

Sursa foto principala: romancingthehomeltd.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului