Feluri principale

#zile friguroase #retete cu mere #retete carne #feluri principale #retete

Trei retete cu mere si carne perfecte in zilele friguroase! Le vei adora!

Merele de toamna au o aroma deosebita pe care o poti simti chiar si in preparate culinare sofisticate, nu doar in deserturi sau cand mananci aceste fructe crude. Iata trei retete cu mere si carne, perfecte pentru zilele friguroase.

Cotlete de porc cu varza si mere

Ingrediente

  • 4 felii de bacon
  • 1 ceapa tocata
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 mar Gala taiat felii
  • ½ varza rosie
  • ½ cana otet balsamic
  • 4 cotlete de porc cu os
  • 2 lingurite ulei de masline
  • Patrunjel verde
  • Sare
  • Piper

Cum se prepara

Prajeste baconul taiat bucatele pana cand devine crocant. Transfera-l pe un prosop de hartie. Adauga ceapa si semintele de chimen si lasa-le pe foc pentru 6 minute, amestecand din cand in cand. Pune peste acestea si merele Gala taiate si varza, otetul balsamic, sare si piper. Lasa-le pe foc, amestecand ocazional, pana cand varza devine moale, aproximativ 6-8 minute.

Intre timp, condimenteaza cotletele de porc cu sare si piper. Intr-o tigaie incinge putin ulei si pune cotletele la facut pana cand se rumenesc si se patrund bine, 2-3 minute pe fiecare parte. Peste varza pune patrunjel verde si baconul crocant si serveste aceasta garnitura impreuna cu cotletele de porc.

Gratar de porc si salata de mere

Ingrediente

  • 225 grame de fasole verde
  • 4 mere Gala
  • 3 linguri sirop de artar
  • 1 lingura ulei de masline
  • 2 lingurite de ulei de masline
  • 1 muschi de porc
  • Sare
  • Piper
  • Salata verde
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita mustar Dijon
  • 170 grame baby spanac

Cum se prepara

Impacheteaza fasolea verde in folie de aluminiu. Amesteca merele cu o lingurita de sirop de artar fiecare si ulei. Unge cu ulei bucata de muschi de porc, apoi presara sare si piper.

Pune fasolea impachetata in folie, merele si muschiul de porc pe gratar si acopera-le. Lasa merele pe gratar pentru 8 minute, intorcandu-le o data. Pune apoi merele intr-un bol si lasa-le sa se raceasca. Fasolea trebuie sa stea pe gratar 10 minute. Transfera pachetul pe o farfurie cand este gata, desfa folia si lasa-o sa se raceasca.

Muschiul de porc va sta pe gratar aproximativ 15 minute. Cand este gata, transfera-l pe un tocantor si lasa-l pentru 10 minute.

Intre timp, taie salata verde in bucati. Intr-un bol mare, amesteca otetul balsamic, mustarul, lingura de ulei de masline care a ramas, 2 lingurite de sirop, sare si piper. Adauga spanacul, salata verde, fasolea si merele si amesteca foarte bine. Taie muschiul in felii subtiri si serveste-l cu salata.

Festin in stil Oktoberfest

Ingrediente

  • 350 grame carnati polonezi, feliati
  • 1 1/3 cana varza murata
  • 1 ceapa rosie mica, taiata felii
  • 1 mar
  • 2 lingurite seminte de chimen
  • ¼ cana de bere
  • Paine toast de secara
  • Mustar picant

Cum se prepara

Amesteca feliile de carnati polonezi, varza murata tocata, ceapa rosie, marul taiat felii si semintele de chimen. Imparte amestecul in patru si asaza-l pe patru bucati de folie. Toarna bere peste fiecare portie. Sigileaza pachetele si pune-le la cuptor. Serveste preparatul cu paine toast de secara si mustar picant.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.