Linguini Ratatouille la gratar
Ingredinete:
- 340 grame linguini,
- 2 dovlecei mici,
- 1 vanata mica feliata pe lungime,
- 1 ardei rosu taiat in doua,
- 1 ardei galben taiat in doua,
- 1 ceapa rosie taiata rondele,
- 2 lingurite ulei de masline,
- sare,
- piper,
- parmezan ras
- busuioc tocat.
Mod de preparare:
Fierbe pastele linguini conform indicatiilor de pe pachet. Curata dovlecelul, vinetele, ardeii si ceapa rosie, condimenteaza-le cu ulei si condimente si pune-le pe gratar, cate 3 - 4 minute pe fiecare parte. Trasnfera-le pe un tocator si taie-le in bucati potrivite. Amesteca-le cu pastele fierte, adauga ulei dupa gust si serveste-le cu parmezan ras si busuioc.
Paste de soia cu Kale si dovleac de placinta
Ingrediente:
- 500 grame dovleac placintar decojit,
- 1/2 cana ulei de masline,
- 3/4 lingura sare grunjoasa,
- piper,
- o legatura de kale,
- 1 catel de usturoi maruntit,
- 1/2 cana migdale intregi,
- 1/2 cana parmezan ras,
- 200 grame spaghete de soia.
Mod de preparare:
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie dovleacul in cuburi de cate 2 cm si condimenteaza-l cu sare, piper si ulei. Pune-l la copt intr-o tava, pe hartie de copt, timp de 30 de minute, pana se rumenste foarte bine. Taie furnzele de kale in bucati mici si pune-le intr-un blender cu usturoiul, migdalele, parmezanul si uleiul de masline. Mixeaza pana obtii o consistenta uniforma. Fierbe pastele in apa clocotita. Scurge apa, pastrand 1/2 cana din ea. Pune pastele intr-o tigaie mare cu 1/2 cana pesto, apa de la paste, sare si piper dupa gust. Pasteraza pesto-ul ramas pentru o alta retetata. Gateste la foc mediu, amestecand continuu, pana cand se ingroasa. Imparte in patru farfurii si adauga dovleacul copt. Presara parmezan si serveste-le calde.
Paste cu pui si lamaie
Ingrediente:
- 350 grame linguini,
- 1 cana mazare congelata,
- 2 lingurite ulei de masline,
- 350 grame piept de pui dezosat fara piele taiat cubulete,
- 2 felii lamaie,
- 1/4 suc de lamaie,
- 100 grame crema de branza cu continut scazut de grasime,
- 1/2 cana parmezan ras,
- 1/4 cana frunze patrunjel tocat marunt,
- 1/4 lingura sare,
- 1/4 lingura piper.
Mod de preparare:
Fierbe pastele linguini conform instructiunilor de pe pachet, adaugand mazarea in ultimele 2 minute. Pastreaza 1 cana din apa in care au fiert si scurge pastele si mazarea. Incinge uleiul de masline intr-o tigaie adanca. Condimenteaza puiul cu sare si piper si gateste-l in tigaie pana se rumensete pe toate partile, intre 4 si 5 minute. Adauga sucul de lamaie in tigaie si continua sa amesteci. Pune crema de branza si amesteca pana se topeste. Opreste focul si decoreaza cu felii de lamaie, parmezan si patrunjel si serveste imediat.