- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
Somon la cuptor, cu legume si sos de vin
Sursa foto: pinterest.com
Ingrediente
- 500g file de somon
- 400g cartofi, taiati in sferturi
- 2 bucati fenel, taiati cuburi mari
- 2 lamai feliate
- 20 rosii cherry, taiate in jumatati
- 100g masline negre, fara samburi, taiate in jumatati
- 1 ou, batut spuma
- ulei de masline
- sare
- piper
- 2 pahare de vin alb
Cum se prepara
Preincalzeste cuptorul la 180oC.
Pune cartofii la fiert in apa cu sare. Lasa-i sa clocoteasca timp de 6 minute.
Intre timp, intr-un catron adauga pestele, rosiile, fenelul, lamaia si maslinele. Stropeste-le cu ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga cartofii fierti si amesteca bine.
Din folie de staniol formeaza o punga. Unge trei dintre capete cu ou batut, apoi sigileaza-le bine, astfe incat zeama sa nu se poata scurge.
Adauga in punga formata pestele si legumele si toarna vinul peste ele. Sigileaza si celalat capat al pungii. Asaza punga intr-o tava si coace pestele timp de 18-20 de minute. Cand este gata, desfa punga cu grija, lasand aburul sa iasa afara, pentru a nu te arde. Adauga apoi continutul pe un platou si serveste-l imediat.
Sursa foto principala: hulutrip.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina