Un aliment de toamna bun pentru numeroase tipuri de preparate este varza . Pentru o masa hranitoare si parfumata, fa o varza calita. Poti folosi fie varza dulce, fie acra, dupa cum iti place mai mult.
Ingrediente pentru varza calita
- 1 varza
- 1 legatura de marar
- 1 ceapa
- ulei
- apa
- sare si piper dupa gust
Cum se prepara varza calita
Daca folosesti varza proaspata, curat-o bine, scoate cotorul si taie-o marunt. Daca folosesti varza murata , atunci scurge-o bine inainte de taiere . Apoi, varza se sareaza.
Intr-o cratita se caleste ceapa in putin ulei. Adauga si varza peste ceapa, toarna putina apa si lasa la scazut, la foc mic.
Mararul trebuie tocat marunt. Se adauga impreuna cu piperul peste varza din cratita. Optional , se pot adauga frunze de busuioc.
Cum se serveste varza calita
Se serveste calda.