Varza de bruxelles cu sos de peste este un preparat inedit, parfumat si satios. Ai nevoie de putine ingrediente si reteta este destul de usor de urmat.
Ingrediente pentru varza de Bruxelles cu sos de peste
- 450 gr varza de Bruxelles, taiata
- 3 linguri ulei
- 3 linguri sos de peste
-
sare dupa gust
Cum se prepara varza de Bruxelles, taiata
Umple o oala cu apa si pune-o la fiert, impreuna cu putina sare. Cand apa fierbe, scufunda varza de Bruxelles, fara sa o tii la fiert mai mult de 5 minute. Apoi scoate-o, scurge-o de apa, trece-o printr-un jet de apa rece ca sa opresti procesul de fierbere si usuc-o folosind prosoape de hartie de bucatarie.
Incinge uleiul intr-o tigaie. Pune varza, cu partea taiata in jos. Da focul mai tare si caleste varza 2 minute, pana cand capata o culoare aurie. Intoarce-o si pe partea cealalta si las-o sa se patrunda bine.
Pune apoi in tigaie 3 linguri de sos de peste, intorcand varza, ca sa absoarba sosul.
Cum se serveste varza de Bruxelles, taiata
Se serveste imediat.