Bucataria greceasca ofera o gama variata de mancaruri delicioase si usor de preparat. Unul dintre preparatele grecesti extrem de savuroase sunt vinetele a la grec.
Ingrediente pentru vinetele a la grec:
- 4 vinete
- 500 g carne tocata
- 2-3 cepe
- 2 catei usturoi
- 100 g cascaval ras
- 200 ml suc de rosii
- sare
- piper negru macinat
- cimbru proaspat si uscat
- ulei de masline
Cum se prepara vinetele a la grec:
Curata vinetele de coaja, taie-le rondele groase, condimenteaza-le cu sare si lasa-le sa se scurga intr-o sita.
Intre timp, curata ceapa, tai-o marunt si caleste-o in putin ulei, apoi las-o sa se raceasca. Pune carnea tocata peste ceapa calita si lasa-le sa se inabuse la foc mic, apoi adauga apa, sare si piper dupa gust si lasa-le sa scada.
Caleste bucatile de vinete in ulei de masline si stropeste-le cu suc de rosii dupa ce s-au patruns bine. Umple-le apoi cu carne tocata, presara peste ele putin cascaval ras si aranjeaza-le intr-o tava si pune-le la cuptor pana se rumenesc bine.
Cum se servesc vinetele a la grec:
Vinetele a la grec se servesc decorate cu patrunjel verde si diverse salate.
Sursa foto: unica.ro