Profita de aceasta perioada pentru a pregati vinetele altfel decat de obicei. Incearca o reteta de vinete Bolognaise.
Ingrediente pentru vinete Bolognaise
- 4 vinete, taiate pe lungime
- 1 kg sos bolognaise
- 150 gr mazare
- 200 gr feta , faramitata
- 2 linguri ulei de masline
- frunze proaspete de oregano
-
sare si piper negru macinat.
Cum se prepara vinetele Bolognaise
Incalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Cu ajutorul unei lingurite, scoate miezul vinetelor, lasand un perete gros de 1 cm.
Amesteca intr-un castron sosul bolognaise, mazarea si branza feta . Toarna compozitia in cavitatea vinetelor. Pune vinetele astfel umplutute cu sosul bolognaise intr-o tava, stropeste-le cu ulei de masline, presara sare si piper, apoi pune-le in cuptor o ora.
Cum se servesc vinetele Bolognaise
Presara oregano proaspat si serveste imediat.
Sursa foto : mooneyfarms.com