Feluri principale

#tofu cu vinete #retete tofu #retete post #tofu #retete vegane

Vinete fripte si tofu, pentru o cina rapida si usoara

Proteina vegetala este mult mai usor de digerat seara. Tocmai de aceea nutritionistii recomanda sa conumam proteina animala la pranz si proteina vegetala seara. Daca vrei sa prepari o cina hranitoare, dar deosebit de gustoasa, avem reteta perfecte pentru tine.

 

Ingrediente

  • O cutie tofu, bine scurs de zeama
  • 75g ketchup
  • 3 linguri sos hoisin
  • 1 si ½ linguri sos de soia
  • 1 si ½ linguri otet de orez
  • 4-5 catei de usturoi tocat foarte marunt
  • 1 lingura ghimbir ras
  • 1 ardei iute serrano chile, tocat marunt (poti folosi si alt tip de ardei iute)
  • 2 linguri ulei de arahide
  • 2 vinete taiate felii
  • Sare kosher
  • Ulei de masline
  • 2-3 cepe verzi taiate felii
  • 2 lingurite seminte de susan

Cum se prepara

Taie tofu in 8 felii cat de cat egale. Pune apoi feliile pe servete de bucatarie de unica folosinta, adauga si deasupra un rand de servetele si lasa-le sa absoarba zeama in exces, presand usor cu podul palmei.

Intr-o tigaie nonaderenta adauga ketchup-ul, sosul hoisin, sosuld e soia, otetul de orez, usturoiul, ghimbirul si ardeiul iute. Pune totul pe foc si adu sosul la punctul de fierbere amestecand continuu pentru ca ingredientele sa devina omogene. Cand incepe sa clocoteasca redu temperatura la minim si lasa totul sa se gateasca fiarba panase ingroasa putin.

Intre timp preincalzeste grilul.

Unge tofu si vinetele cu putin ulei. Pe vinete presara si putina sare. Fige vinetele si branza tofu pana incep sa prinda dungi maronii. La jumatea timpului de gatire, intoarce vinetele pe partea cealalta si unge-le cu sosul preparat anterior.

Tofu trebuie ftipt aproximativ trei minute, apoi intors, uns cu sos si copt inca trei minute.

Scoate legumele si branza pe un platou. Presara peste acestea sosul ramas, ceapa verde si semintele de susan.

Sursa foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare