Feluri principale

#vinete la cuptor # vinete gratinate

Vinete gratinate la cuptor. Un preparat rapid si foarte gustos

Vinetele gratinate la cuptor reprezinta un preparat simplu, dar in acelasi timp foarte gustos. Nici ingredientele nu sunt foarte multe, ceea ce inseamna ca nu e nici foarte costisitor.

Vinetele gratinate la cuptor sunt o garnitura excelenta pentru carne sau peste. Mai mult, gatitul lor la cuptor le face un preparat lejer, cu un aport caloric scazut, fara insa a sacrifica gustul. Daca nu vrei sa pornesti cuptorul, poti pune vinetele intr-o tigaie antiaderenta.

Ingrediente:

    6 vinete

    4 linguri de pesmet

    3 linguri de parmezan

    1 lingurita ulei de masline extravirgin

    1 lingurita oregano

    1 lingurita patrunjel

    1 catel de usturoi

    1 lingurita sare

    1 lingurita piper

 

Mod de preparare:

Spala bine vinetele, apoi taie-le in felii rotunde de aproximativ 0,5 cm grosime. Nu taia vinetele prea groase, pentru ca in acest fel nu se vor gati bine si vor ramane crude in mijloc.

Pregateste mixul de condimente cu care vei da aroma vinetelor: curata usturoiul si zdrobeste-l, toaca patrunjelul bine. Pune-le intr-un bol pentru blender si adauga pesmetul, parmezanul si oregano uscat. Mixeaza totul pentru cateva secunde.

Imbraca tava intr-o foaie de copt pe care unge-o cu ulei de masline extravirgin.

Aranjeaza feliile de vinete pe foaia de copt, condimenteaza cu sare si piper. Apoi, cu o lingura, pune cate putin din amestecul aromatic obtinut anterior, asa incat sa il imparti pe toate feliile.

Stropeste cu putin ulei si coace-le in cuptorul preincalzit la 180° pentru aproximativ 30 de minute. Cu 5 minute inainte de a le scoate, regleaza cuptorul pe functia de grill.

Vinetele gratinate la cuptor se consuma calde. Tocmai de aceea, le poti pregati din timp, le pastrezi la frigider si le pregatesti inainte de a le servi.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.