Vinetele picante sunt delicioase si se prepara rapid. Alaturi de vinete mai poti adauga si dovlecei. Se servesc calde, cu seminte de susan pe deasupra. Le mai poti asezona si cu putin parmesan ras.
Ingrediente pentru vinetele picante
- 2 vinete
- 20 ml ulei
- 5 catei de usturoi
- 20 ml otet
- 10 grame zahar
- 20 grame sos de ardei iute
- 4 cepe mici
- 2 rosii mici.
Cum se prepara vinetele picante
Incalzeste uleiul intr-o tigaie din teflon . Curata vinetele de coaja si taie-le in cuburi. Adauga-le in uleiul incins si lasa-le la prajit cateva minute , amestecand continuu. Adauga usturoiul si amesteca bine ingredientele. Adauga si otetul, zaharul si sosul de ardei iute. Lasa vinetele pe foc pana dau in clocot.
Mai lasa vinetele la foc mic inca 5 - 10 minute, pana cand acestea devin moi iar sosul este gros. Adauga apoi ceapa si rosiile si asezoneaza cu sare si piper. Mai lasa mancarea pe foc timp de 5 minute.
Cum se servesc vinetele picante
Vinetele picante se servesc cu seminte de susan pe deasupra.