Feluri principale

#cartofi #smantana #branza

Cartofi umpluti cu branza albastra

In serile racoroase, ce poate fi mai placut decat sa stai invelit intr-o patura calduroasa si sa savurezi o mancare delicioasa. Poti incerca cartofii umpluti cu branza albastra . Se prepara rapid si sunt foarte savurosi.
 

Ingrediente pentru cu
 

  • 4 cartofi
  • 100 ml smantana
  • 50 grame branza albastra maruntita
  • 50 ml lapte
  • 50 grame unt, taiat in cuburi
  • pudra de usturoi
  • 8 felii bacon , prajite
  • parmezan ras
  • sare
  • piper.

 

Cum se prepara cartofii umpluti cu branza albastra
 

Incalzeste cuptorul. Spala cartofii. Freaca-i apoi cu putin ulei de masline si pune-i la cuptor , intr-o tava. Lasa-i la copt timp de o ora. Cand sunt gata, scoate-i din cuptor si lasa-i sa se raceasca putin. Taie cartofii pe jumatate.

Scoate miezul cartofilor si pune-i intr-un bol. Amesteca cu unt, smantana, branza albastra, lapte, sare, piper si . Amesteca compozitia bine, pana cand obtii o pasta cremoasa. Umple apoi fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie. Pune cartofii intr-o tava si da-i la cuptor timp de 15 minute.

Adauga apoi cuburile de bacon si parmezanul ras pe fiecare cartof. Mai da cartofii la cuptor timp de 5 minute.
 

Cum se servesc cartofii umpluti cu branza albastra
 

Cartofii umpluti cu branza albastra se servesc ca atare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare