Feluri principale

#curcan #orez #portocale

Curcan cu portocala si orez

Daca vrei sa incerci o reteta de friptura mai inedita, fa un curcan cu portocala si orez. Ingredientele de folosit sunt obisnuite, insa rezultatul este unul cu totul special.

Ingrediente pentru curcan cu portocala si orez
 

  • 450 gr file de curcan fara piele
  • 350 gr orez brun gatit
  • 225 gr broccoli (buchete)
  • 300 ml suc de portocale
  • 1 dovlecel taiat
  • 1 portocala
  • 1 ceapa medie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 frunza da dafin
  • 30 gr masline negre fara samburi
  • frunze de busuioc taiate in sfert
  • sare si piper
     

Cum se prepara curcanul cu portocala si orez
 

Taie fileul de curcan in fasii, inlaturand orice exces de grasime.

Incalzeste niste ulei de masline intr-o tigaie. Adauga ceapa taiata, fasiile de carne si lasa pe foc 4-5 minute, pana cand ceapa se inmoaie si carnea s-a prajit. Adauga sucul de portocala, frunza de dafin, sarea si piperul. Amesteca bine ingredientele si lasa-le sa fiarba o data. Apoi, da focul mai mic si lasa mancarea sa se faca 10 minute, la foc mediu.

Pune in alta tigaie putina apa. Cand aceasta incepe sa fiarba, adauga buchetele de broccoli si lasa-le 2 minute. Adauga apoi dovlecelul taiat si lasa totul pe foc pana cand incepe din nou sa fiarba. Lasa-le pentru 3 minute. Apoi ia tigaia de pe foc, scoate legumele, scurge-le si pune-le deoparte.

Decojeste o portocala, scotandu-i si pielita alba. Apoi ia miezul si taie-l bucatele mici. Pune portocala impreuna cu dovlecelul si cu broccoli-ul in prima tigaie, alaturi de carnea de curcan. Amesteca si lasa totul pe foc cam 5 minute, amestecand mereu.

Adauga sare si piper dupa gust.
 

Cum se serveste curcanul cu portocala si orez
 

Se serveste fierbinte, garnisit cu maslinele negre si cu bucatele de frunze de busuioc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului