Friptura de miel cu sos de vin este un preparat potrivit pentru o masa festiva, de Paste. Dureaza mai mult pana este gata, dar rezultatul merita efortul.
Ingrediente pentru firptura de miel in sos de vin
- 1 carne de miel
- 4 catei de usturoi, taiati
- 5 crengute rozmarin
- 1 cana vin rosu
-
sare si piper dupa gust
Cum se prepara friptura de miel cu sos de vin
Cresteaza carnea de miel si impaneaza-o cu bucatele de usturoi si rozmarin. Condimenteaza-o cu sare si piper, apoi pune-o intr-o tava. Toarna vinul peste carne, apoi acopera tava si da-o la frigider o ora. O poti tine si mai mult, chiar si pana a doua zi.
Incinge cuptorul la 180 grade Celsius, scoate mielul din marinata si apoi aseaza-l intr-o alta tava, in cuptor, in jumatatea de jos.
Lasa friptura sa se faca 2 ore. La fiecare sfert de ora unge friptura cu marinata ramasa.
Cum se serveste friptura de miel cu sos de vin
Se serveste calda.