In general de sarbatori preparatele din carne de porc sunt cele mai cautate. Iata o reteta pentru friptura din carne de porc, la cuptor, cu sos de rosii si garnitura de cartofi nature.
Ingrediente pentru friptura de porc
- 1,5 kg carne macra
- 300 ml ulei
- 1 ceapa
- 200 ml vin
- condimente
- 3 rosii
-
sare
Cum se prepara friptura de porc
Se condimenteaza carnea si se pune in ulei. Se adauga apa cat sa acopere carnea si se pune la fiert. Se adauga ceapa intreaga, vinul si se lasa sa fiarba pana se patrunde. Se rad rosiile. Inainte de a lua de pe foc friptura se adauga rosiile rase.
Se lasa 15 minute sa fiarba pana scade sosul.
Cum se serveste friptura de porc
Se aseaza in farfurie cateva bucatele de carne, sos si cartofi nature presarati cu marar verde.
Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.