Daca iti plac carnatii, poti incerca sa-i preparati acasa. Ai nevoie in principal de carne si de mirodenii , iar preparatul va fi gata cam in doua ore.
Ingrediente pentru carnati afumati
- 700 gr carne de vita
- 2 ½ kg carne de porc
- 70 gr usturoi
- 2 bucati ardei iute
- cimbru
- sare si piper
- mate de oaie
-
zeama de oase sau carne
Cum se prepara carnatii
Carnea fara os se spala bine si se taie in bucati, apoi se da prin masina de tocat impreuna cu ardeiul iute. Carnea de porc se toaca prin sita mare, in timp ce carnea de vita trebuie sa fie tocata fin.
Se toaca usturoiul si se amesteca cu piperul, sarea si cimbrul, apoi se amesteca cu supa de oase sau de carne. Apoi compozitia se toarna peste amestecul de carne tocata si se framanta pentru omogenizare.
Matele de oaie se spala bine, se razuiesc cu un si albire.
Apoi matele sunt umplute cu compozitia pentru carnati, cu ajutorul unei masini de tocat la care se ataseaza palnia pentru carnati. Carnatii nu se umplu cu totul pentru ca matul sa nu se rupa. Sunt legati la ambele capele si intepati din loc in loc.
Carnatii se lasa la uscat, dupa care sunt pusi la afumat.
Cum se servesc carnatii
Carnatii pot sa fie prajiti sau facuti pe gratar. Pot fi serviti alaturi de o garnitura de piure si cu un pahar de tuica fiarta sau vin rosu.