La inceput de primavara, incearca o retete de paste cu sos rosu si alb. Le poti servi in doar 20 de minute, pentru un pranz sau la cina.
Ingrediente pentru paste cu sos rosu si alb
- 1 ½ cana paste
- Pentru sosul rosu
- 1 ardei gras taiat
- 1/8 ceapa rosie, taiata
- 1 rosie taiata
- 1 catel de usturoi
- condimente pentru paste
- sare si piper
- Pentru sosul alb
- 1 lingura unt
- 1 lingura faina
- 1 ½ cana lapte
- ½ cana parmezan
-
¼ cana Feta
Cum se prepara pastele cu sos rosu si alb
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe pachet si scurge-le bine.
Pune 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie si incinge-l. Cand s-a incins, pune in tigaie ardeiul, ceapa rosie, tomata, usturoiul, condimentele, sarea si piperul. Soteaza bine compozitia, apoi toarn-o intr-un blender pentru a obtine un piure fin. In cazul in care sosul rosu este prea gros, mai poti adauga putin ulei de masline.
Topeste untul intr-o tigaie, la foc mediu. Apoi adauga faina si amesteca. Cand compozitia incepe sa faca bulbuci, toarna incet laptele. Cand compozitia capata consistenta unui sos, adauga si parmezanul. Amesteca bine. Dupa ce acesta s-a topit, adauga si branza Feta si lasa pe foc sosul pana cand devine cremos si neted.
Cum se servesc pastele cu sos rosu si alb
Se aseaza pastele in farfurie, se toarna intai sosul alb peste ele, apoi sosul rosu si se serveste.