Calamarul in sos de vin alb este un preprat rafinat si gustos. Este ideal pentru mesele speciale, in doi. Pentru cina romantica de Valentine's Day poti servi acest preparat alaturi de un pahar de vin alb rece.
Ingrediente pentru calamar in sos de vin alb
- 250 grame paste
- 30 ml ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 250 grame calamar
- 180 ml vin alb
- 3 ardei mici, tocati
- 15 grame amidon de porumb
- 250 grame smantana
- 30 grame parmezan ras
- busuioc
- sare
- piper.
Cum se prepara calamarul in sos de vin alb
Intr-o oala cu apa fierbinte si sare adauga pastele. Lasa-le la fiert timp de 10 - 15 minute. Cand sunt gata scurge-le de apa.
Intr-o tigaie incinge untul si adauga usturoiul. Lasa pe foc 1-2 minute. Adauga calamarul si lasa-l pe foc pana carnea devine alba. Adauga vinul alb si ardeiul tocat. Lasa pe foc pana sa in clocot. Da apoi focul mai mic si lasa sa firba pana cand vinul se reduce la jumatate.
Intr-un bol amesteca amidonul cu smantana. Adauga apoi si calamarii. Asezoneaza cu busuioc, sare si piper. Amesteca bine.
Cum se serveste calamarul in sos de vin alb
Pentru a servi acest preparat, amesteca pastele cu sosul cu calamari. Aseaza pe un platou. Presara pe deasupra parmezan ras.