In perioada postului poti sa inlocuiesti sarmalele cu carne sau cele cu orez cu o alta varianta la fel de gustoasa: sarmalele cu ciuperci . Iata cum trebuie preparate.
Ingrediente pentru sarmale cu ciuperci
- 4 verze murate
- 250 grame de orez
- 50 grame pasta de tomate
- 400 grame ciuperci
- 4 cepe
- 100 ml ulei
- 3 morcovi mari
- marar verde
- marar uscat
- cateva boabe de piper negru.
Cum se prepara sarmalele cu ciuperci
Se toaca marunt ceapa si apoi se caleste in uleiul incins. Se inmoaie orezul in apa pentru 10 minute. Se adauga ciupercile taiate, morcovul ras si apoi orezul inmuiat in prealabil.
Dupa cateva minute se adauga pasta de tomate, sare dupa gust, marar verde tocat marunt si se mai lasa pana ce toata compozitia are un aspect uniform.
Se spala varza , se aleg foile si se umplu cu compozitia de mai sus. In cratita se pun betisoare de marar uscat si un strat de varza tocata. Se aseaza apoi randurile de sarmalale in forma de floare. Deasupra randurilor se pun foi de varza. Se adauga apa cat sa acopere sarmalele si se pune oala la fiert. Se lasa sa fiarba, iar spre final se adauga cateva boabe de piper negru.
Cum se servesc sarmalele cu ciuperci
Se servesc calde cu mamaliguta romaneasca.
Reteta oferita de www.bucataria-romaneasca.ro.