Sarmalele nu pot lipsi de la o masa traditionala . Iata cum se pot prepara aceste bucate:
Ingrediente pentru sarmale in foi de varza
- carne de porc , pulpa, ceafa sau costita sau amestec din carne de porc si de vita
- orez curatat si spalat
- ceapa taiata cubulete foarte mici
- piper
- sare
- frunze de dafin taiate marunt
- 100 ml de apa
- pasta de tomate
- 2 linguri de untura
Cum se prepara sarmalele in foi de varza
Umplutura :
Se da carnea prin masina de tocat si apoi se amesteca cu orezul si ceapa. Se pune sare si piper dupa gust. Se adauga frunze maruntite de dafin. Se toarna apa.
Impachetarea:
Se taie foile de varza astfel incat sa permita impachetarea bucatelelor de carne. Se aseaza frunza de varza in mana stanga, aproape de incheietura. Se aseaza cantitatea de carne dorita si se ruleaza foaia de varza cu mana dreapta. Cu mana stanga se strange caus pentru a nu permite desfacerea tubului. Cu mana dreapta se indeasa foaia de varza spre interior, pentru a astupa orificiile tubului si a forma o sarma.
Coacerea:
Se tapeteaza peretii si fundul cratitei cu foi de varza. Peste acest pat de foi de varza se aseaza sarmalele in straturi concentrice. La final sunt acoperite cu inca un invelis din foi de varza. Se pune deasupra niste pasta de tomate si untura. Se dau in clocot si apoi sunt lasate la foc mic timp de 2 ore.
Cum se servesc sarmalele in foi de varza
Sarmalele sunt servite calde.
Garnitura cea mai potrivita este mamaliga.