Tagliatellele cu dovelac copt se prepara usor si sunt foarte gustoase. Cascavalul afumat poate fi inlocuit si cu parmesan. Se servesc calde.
Ingrediente pentru tagliatelle cu dovleac copt
- 1, 5 kilograme dovleac deojit
- 600 grame tagliatelle
- 75 grame unt
- salvie
- 50 grame branza ricotta
- 130 grame cascaval afumat ras
- ulei de masline.
Cum se prepara tagliatellele cu dovleac copt
Taie dovleacul pe jumatate si scoate-i semintele si pulpa. Taie-l apoi in bucati patrate si pune-l intr-o tava. Asezoneaza cu ulei de masline si da al cuptor pentru 20 de minute.
Intr-o cratita cu apa fierbinte, fierbe pastele. Intre timp, topeste untul intr-o tigaie si adauga dovleacul copt. Adauga salvia si amesteca bine totul.
Cand pastele s-au fiert, scurge-le si adauga-le peste dovleac. Amesteca bine.
Cum se servesc tagliatellele cu dovleac copt
Tagliatellele cu dovleac copt se aseaza in farfurii, iar pe deasupra se adauga branza ricotta si cascaval ras.