Retete de Paste

#oua de paste #oua #retete #oua umplute #retete de paste

5 retete de oua umplute pentru Paste

Ouale umplute sunt preparate-vedeta pentru masa de Paste, iar retetele variate sunt extrem de binevenite atunci cand ramai cu foarte multe oua rosii dupa ce trec sarbatorile. Iata cateva retete cu care iti poti impresiona invitatii, prin alegerea unor umpluturi sofisticate, care transforma banalele oua umplute in aperitive festive.

1. Oua umplute cu maioneza

Ouale umplute cu maioneza sunt cea mai simpla reteta pe care o poti face pentru masa de Paste. Ramane la inspiratia ta sa le decorezi cum te pricepi mai bine, iar in numai 20 de minute poti pregati niste aperitive spectaculoase.

Umplutura se face doar din maioneza, amestecata cu galbenusurile oualor, sare si putin piper.

2. Oua umplute cu ton

Daca vrei sa schimbi gustul banal al retetelor traditionale de oua umplute, atunci poti incerca sa faci o umplutura bazata pe ton, ardei gras, capere, patrunjel si masline.

Ouale umplute cu ton se preteaza foarte bine langa niste felii de bagheta neagra, coapte in cuptor sau la toaster.

3. Oua umplute cu sos de hrean

Daca vrei sa dai o savoare deosebita oualor umplute, hreanul este solutia.

Sosul preparat din hrean cu maioneza, ceapa, muraturi si condimente, este delicios si ofera o nota aparte retetei.

Gustul usor intepator al hreanului, ceapa si muraturile sunt una din combinatiile cele mai reusite, pentru ca acest aperitiv sa nu iti cada greu la stomac.

4. Oua umplute cu crab

Pentru a da o nota festiva si rafinata meselor de Paste, atunci transforma ouale umplute in retete rafinate, prin adaugarea crabului in umplutura.

Carnea de crab este amestecata cu maioneza, ceapa verde si lamaie si este parfumata cu tarhon.

Decoreaza frumos ouale cu acest amestec "nobil" si serveste-le ca aperitiv. Vei da gata toti invitatii de la masa!

5. Oua umplute cu ridichi si untisor

Ouale umplute cu ridichi si untisor sunt un preparat usor si simplu, dar si foarte sanatos.

Umplutura formata din ridichi, untisor, smantana si mustar este revigoranta si taie din toxicitatea galbenusurilor, care cad adesea "greu" la ficat.

foto : flickriver.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului