Retete de Paste

#carne miel #reductie otet balsamic #antricot de miel #retete miel #retete paste #paste

Antricot de miel cu otet balsamic, un preparat magic pentru masa de Paste

Ai invitati la masa de Paste si vrei sa prepari ceva rapid dar gustos in acelasi timp? Iti recomandam o reteta de antricoate de miel cu reductie de otet balsamic. Se prepara in doar cateva minute si cu siguranta vei uimi toti invitatii.

Ingrediente pentru antricoatele de miel cu reductie de otet balsamic

  • 4 bucati de antricot de miel
  • 1/4 cana ceapa tocata marunt
  • 1/3 cana otet balsamic
  • 3/4 cana supa de pui
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3/4 lingurita rozmarin uscat
  • 1/4 lingurita busuioc uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper

Cum se prepara antricoatele de miel cu reductie de otet balsamic

Intr-un bol adauga rozmarinul, busuiocul, cimbrul, apoi adauga sare si piper dupa gust. Asezoneaza apoi antricoatele de miel cu mixul de condimente pe ambele parti. Pune bucatile de carne intr-un castron, acopera-l bine, si lasa-le la frigider minim 15 minute, pentru ca aroma condimentelor sa patrunda in carne.

Intr-o tigaie incapatoare adauga uleiul de masline si lasa-l sa se incinga la foc mediu. Pune antricoatele de miel in tigaie si gatestele timp de trei - patru minute pe ambele parti, sau pana cand sunt bine patrunse. Cand sunt gata adauga-le pe un platou.

Adauga ceapa in tigaia in care ai gatit mielul si caleste-o bine, amestecand continuu, pana devine auriu-maronie. Adauga otetul balsamic si amesteca bine, apoi adauga supa de pui. Lasa totul sa fiarba timp de cinci minute la foc iute, sau pana cand sosul isi reduce volumul la jumatate. Cand este gata, stinge focul si adauga untul. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Toarna sosul peste antricoatele de miel preparate anterior.

Cum se servesc antricoatele de miel cu reductie de otet balsamic

Antricoatele de miel merg de minune alaturi de o garnitura de legume la abur sau cartofi copti cu rozmarin. Serveste-le impreuna cu un pahar de vin rosu, vechi, demisec.

Sursa foto: honestcooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare