Retete de Paste

#paste #retete paste #masa de paste #aperitive paste

Aperitive pentru masa de Paste: 3 retete creative, rapide si savuroase

Chiar daca mielul, ouale si cozonacul sunt preparatele-vedete ale mesei de Paste, aperitivele nu lipsesc niciodata din meniu. Au rolul de a deschide apetitul invitatilor pentru celelalte feluri de mancare. Din acest motiv, nu trebuie sa fie nici prea satioase, nici prea "grele", ci potrivite pentru a intretine atmosfera. Noi iti oferim cateva retete de aperitive atipice, dar simplu de facut, cu care sa-ti surprinzi musafirii de sarbatori!

1. Pateu de ficat de pui cu salvie, mere si cimbru

Ingrediente:

  • 500 g ficatei pui
  • 6 linguri unt moale
  • 2 fasii de bacon
  • 1 ceasca de ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi
  • 1 mar verde dulce mare, taiat cubulete
  • 1 lingura de salvie, tocata marunt
  • 1 lingurita cimbru
  • 1/4 ceasca de coniac
  • 1 lingurita sare

Mod de preparare:

Topeste 2 linguri de unt intr-o tigaie si adauga, pe rand, baconul, ceapa si usturoiul si lasa-le 2-3 minute pana se rumenesc. Adauga apoi ficateii, marul, salvia si cimbrul si mai lasa-le cateva minute, amestecand continuu, pana cand marul se inmoaie, iar ficateii devin rozalii in interior. Adauga toate ingredientele in blender, iar in grasimea ramasa in tigaie, adauga coniacul, lasandu-l pe foc aproximativ un minut, dupa care adauga-l peste ficatei. Mixeaza totul pana obtii o pasta subtire, pe care o pui intr-un bol. Amesteca pateul cu cele 4 linguri ramase de unt. Daca vrei sa se pastreze mai bine in frigider, topeste 2 linguri de unt si adauga-le pe deasupra borcanului sau bolului in care pui pateul. Serveste pateul cu minibaghete calde.

Sursa foto: bonappetit.com

Sursa foto principala: imgarcade.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.