- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina
1. Pateu de ficat de pui cu salvie, mere si cimbru
Ingrediente:
- 500 g ficatei pui
- 6 linguri unt moale
- 2 fasii de bacon
- 1 ceasca de ceapa tocata
- 1 catel de usturoi
- 1 mar verde dulce mare, taiat cubulete
- 1 lingura de salvie, tocata marunt
- 1 lingurita cimbru
- 1/4 ceasca de coniac
- 1 lingurita sare
Mod de preparare:
Topeste 2 linguri de unt intr-o tigaie si adauga, pe rand, baconul, ceapa si usturoiul si lasa-le 2-3 minute pana se rumenesc. Adauga apoi ficateii, marul, salvia si cimbrul si mai lasa-le cateva minute, amestecand continuu, pana cand marul se inmoaie, iar ficateii devin rozalii in interior. Adauga toate ingredientele in blender, iar in grasimea ramasa in tigaie, adauga coniacul, lasandu-l pe foc aproximativ un minut, dupa care adauga-l peste ficatei. Mixeaza totul pana obtii o pasta subtire, pe care o pui intr-un bol. Amesteca pateul cu cele 4 linguri ramase de unt. Daca vrei sa se pastreze mai bine in frigider, topeste 2 linguri de unt si adauga-le pe deasupra borcanului sau bolului in care pui pateul. Serveste pateul cu minibaghete calde.
Sursa foto: bonappetit.com
Sursa foto principala: imgarcade.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 3
- Urmatoarea pagina