Retete de Paste

#spanac #garnitura #friptura miel

Ce poti servi langa friptura de miel

Friptura de miel este vedeta mesei de Paste. Dar pe cat este de gustoasa, carnea de miel este mai greu de digerat, spre deosebire de berbecut sau oaie.

De aceea, este recomandat ca friptura de miel sa fie servita alaturi de legume crude sau multa salata verde. Garniturile pe baza de carbohidrati sunt nepotrivite.

Un piure de spanac si o salata crocanta merg foarte bine langa friptura de miel.

Piure de spanac

Ingredinete pentru 4 portii:

  • 2 kilograme de spanac proaspat;
  • 100 de grame de usturoi copt in teci 30 de minute;
  • 50 ml ulei;
  • zeama unei lamai.

Cum se prepara piureul de spanac

Dupa ce ai spalat frunza cu frunza, opareste-l 15 secunde in apa cu sare. Dupa un minut scurge apa de pe el si usuca frunzele cu un servet de bucatarie. Toaca frunzele si pune-le intr-un blender. Stoarce peste el zeama de lamaie si adauga uleiul, sarea si putin piper. Adauga cateii de usturoi si amesteca-l, dar nu prea mult.

Salata

Ca sa-ti iasa ceva delicios alege 3-4 feluri de salata.

Dressing-ul pentru salata

Toaca un fir de usturoi verde, unul de ceapa verde amestecate cu cu doua linguri de patrunjel verde tocat, 4 linguri de ulei, o lingura de otet de mere, 1 praf de sare, o jumatate de lingurita de miere si cateva boabe de piper. Pune-le pe toate in blender pentru a obtine o pasta. Amesteca salata cu dressing-ul cu 5 minute inainte de servire.

Langa friptura de miel mai poti servi sparanghel fript pe gratar sau in tigaie sau morcovi cu frunze gatiti in tigaie cu unt si sare.



 

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.