Retete de Paste

#cuiburi dulci #deserturi paste #cuiburi #retete paste

Cuiburi dulci, un desert fascinant pentru copii

Fa-le o surpriza celor mici de Paste si prepara-le un desert pe care cu siguranta il vor aprecia. Cuiburile dulci sunt defapt niste fursecuri cu fondant, care se prepara in doar cateva minute. Acestea vor fi apreciate atat de copii cat si de restul invitatilor la masa de Paste.

Ingrediente pentru cuiburile dulci

  • 1 cana unt
  • ½ cana zahar brun
  • 2 oua
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 2 cani si ¼ faina
  • 1 cana si ½ migdale taiate marunt
  • un praf de sare
  • 2 linguri unt
  • 3 linguri sirop de porumb
  • colorant alimentar (orice culoare/culori doresti)
  • 1 lingurita esenta de migdale
  • 2 cani zahar pudra

Cum se prepara cuiburile dulci

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-un bol pentru mixer, adauga untul si zaharul brun si mizeaza pana obtii o crema spumoasa si zaharul este topit.

Intr-un alt vas bate bine galbenusuile si adauga esenta de vanilie. Incorporeaza-le apoi in mixul preparat anterior si adauga faina si sarea. Amesteca bine pana obtii un aluat omogen.

Bate albusurile spuma intr-un vas intins. Pune migdalele intr-o farfurie.

Cu ajutorul unei lingurite formeaza bile din luat pe care sa le treci prin albus apoi prin migdale. Aseaza-le intr-o tava de copt tapetata cu hartie si impunge-le cu ajutorul degetului astfel incat sa formezi un cuib.

Coace cuiburile timp de 12 minute.

Intre timp, mixeaza 2 linguri unt cu siropul de porumb si extractul de migdale. Adauga treptat zaharul pudra si amesteca bine pana obtii o pasta omogena. Din fondantul obtinut formeaza bilute in forma de oua. Acestea nu trebuie sa aiba o dimensiune mai mare decat jumatate de lingurita.

Cand fursecurile s-au racit, adauga in acestea ouale obtinute din fondant.

Sursa foto: atlanticpedantic.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.