Retete de Paste

#ciocolata #oua #oua de ciocolata #retete de paste #deserturi #bomboane

Cum faci bomboane de Paste sub forma de oua de ciocolata

Daca ouale de ciocolata ti se par prea mari si lipsite de gust, fa-le la o marime mai mica, sub forma de bomboane. Le poti aseza intr-un recipient elegant pentru a le servi de Paste musafirilor si copiilor.

Ingredientele necesare pentru bomboane de ciocolata de Paste

Pentru a face mini oua de ciocolata, ai nevoie de unt, crema de branza, vanilie, unt de arahide, zahar praf, fulgi de ciocolata si ulei vegetal.

Sunt suficiente 2 lingurite de unt, 110 gr crema de branza, 3 sferturi de lingura de vanilie, 3 sferturi de cana cu unt de arahide, 2 cani de zahar, 1 lingura de ulei si o cana si jumatate cu fulgi de ciocolata. Untul si crema de branza trebuie sa fie moi. Pentru a face bomboane in doua culori, poti folosi ciocolata alba si ciocolata neagra.

Cum faci mini ouale de ciocolata de Paste

Bombonelele sub forma de oua de ciocolata se fac usor. Intai, amesteca untul cu crema de branza. Adauga apoi vanilia, putina sare si amesteca bine. Pune treptat zaharul, amestecand pentru omogenizare. Da compozitia la frigider cel putin 2 ore sa se intareasca.

Rupe bucatele mici si egale ca dimensiune, pe care sa le modelezi sub forma de ou. Ii poti antrena si pe copii in aceasta activitate. Aseaza bombonelele intr-o tava cu hartie cerata si acopera-le cu alta folie, apoi da tava la frigider din nou, tot pentru 2 ore.

Topeste fulgii de ciocolata si strecoara ciocolata topita pentru a obtine un sos fin. Adauga uleiul si amesteca pe foc pentru omogenizare. Inmoaie fiecare bomboana in sosul de ciocolata cu ajutorul unei lingurite sau cu o furculita. Ai grija ca bomboana sa fie acoperita integral si uniform cu ciocolata. Aseaza apoi bomboanele in tava, pe hartia cerata si asteapta sa se usuce.

Inainte de uscare le poti decora cu colorant alimentar de diverse culori sau cu bomboane decorative sub forma de aschii colorate.

Serveste de Paste bomboanele sub forma de oua de ciocolata pe un platou colorat, care sa le puna in valoare. Acest preparat poate fi pastrat mai multe zile.

foto : tasteofhome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare