Retete de Paste

#friptura #retete #friptura de miel #retete de paste

Cum sa faci cea mai buna friptura de miel pentru Paste

Friptura de miel este un fel de mancare popular pentru sarbatoarea de Paste. Cum, insa, nu toata lumea este pasionata de acest tip de carne, este important sa gasesti o varianta pentru ca friptura ta sa fie grozava. Cand carnea este aleasa cu grija si facuta bine, s-ar putea ca si cei mai exigenti musafiri sa mai ceara o portie.

Afla cum sa faci cea mai buna friptura de miel:

1. Alege carnea de miel

Daca faci friptura de miel din pulpa, alege-o pe cea din spate. Pentru o masa cu mai multe persoane, este bine sa cumperi cam 2 kilograme de carne.

2. Vin

Carnea de miel merge foarte bine cu vinul. Acesta o parfumeaza si o face mai apetisanta. Foloseste cam un pahar dintr-un vin alb, de calitate.

3. Grasime

Carnea de miel este o carne grasa, astfel incat grasimea folosita trebuie sa fie una cat mai putin daunatoare pentru organism. Uleiul de masline este potrivit pentru friptura de miel.

4. Plante aromatice

Pentru o friptura de miel reusita, secretul sta in plantele aromatice folosite. Poti pune crengute de maghiran, cimbru, rozmarin. Ca aromele ierburilor sa ramana in carne, dupa ce le adaugi peste carne, inveleste-o intr-o folie de aluminiu si pune-o in cuptor.

In unele cazuri, carnea de miel este impanata cu un sos din ulei, sare, piper, usturoi tocat si plante aromatice. Sosul se introduce sub piele.

5. Usturoi

Usturoiul este un ingredient foarte important pentru orice friptura de miel. Inteapa carnea adanc si introdu in orificii bucatele taiate de catei de usturoi.

6. Crusta fripturii de miel

Friptura de miel trebuie nu doar sa fie patrunsa bine, dar si sa aiba o crusta apetisanta si aromata. Pentru acest lucru, inainte de a pune carnea in cuptor, freaca mielul cu sare si piper si unge-l cu ulei de masline. In timp ce se face in cuptor, ia cu o lingura sosul din tava si toarna-l din cand in cand peste carne.

7. Marinata pentru carnea de miel

O alta posibilitate de a aroma carnea de miel este sa faci o marinata si sa lasi carnea in acest sos peste noapte, la frigider. Fa un sos din usturoi, coriandru, coaja de lamaie, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper si iaurt sau smantana.

8. Garnitura

Serveste friptura de miel cu o garnitura usoara din legume si cu salata verde. Astfel, preparatul este mai usor de digerat si se potriveste pentru un meniu de primavara sau pentru retetele de Paste.

foto : deliciousmagazine.co.uk
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului