Retete de Paste

#ciorba de miel # retete ciorba #retete miel #retete paste #ciorba #miel

Cum sa prepari cea mai buna ciorba de miel – reteta bunicilor

Ciorba de miel este o adevarat delicatesa pentru multi romani. Daca te numeri printre cei care savureaza cu placere aceasta ciorba, atunci trebuie sa inveti cum sa o prepari. Iata reteta originala, pe care o preparau si bunicii nostrii.

Ingrediente pentru ciorba de miel

  • 1 kilogram de carne de miel cu os (gat, spata, cap, coada)
  • 1 ceapa mare (sau doua mia mici)
  • 1 legatura ceapa verde
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • ¼ bucata de telina
  • 1 ardei gras, rosu
  • 500 ml suc de rosii facut in casa
  • 750 ml bors
  • 2 oua
  • 1 legatura mare de leustean
  • sare
  • ulei

Cum se prepara ciorba de miel

Taie carnea in bucati potrivite si spal-o bine. Indeparteaza grasimea in exces, daca este cazul.

Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovul, telina, patrunjelul, pastarnacul si ceapa in bucati potrivite si adauga-le in robotul de bucatarie pentru a le toca cat mai marunt. Daca nu ai robot, toaca ceapa cat de marunt poti si da radacinoasele prin razaotarea mica.

Adauga legumele intr-o oala incapatoare, impreuna cu putin ulei si caleste-le pana incep sa se inmoaie usor. Adauga apoi carnea si sare dupa gust, apoi toarna apa cat sa o acopere. Fierbe carnea pana cand este bine patrunsa si adauga apoi ardeiul tocat matunt. Daca este necesar mai adauga apa.

Intre timp, spala ceapa verde si tai-o in bucati potrivite (aproximativ 1,5-2 cm lungime).

Cand carnea este fiarta adauga sucul de rosii si mai lasa totul sa fiarba timp de 5 minute. Adauga apoi borsul. Daca este necesar mai adauga apa. Adauga si ceapa si lasa totul sa dea in clocot timp de 5 minute.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite sau a unui tel. Adauga apoi o lingura de faina si continua sa le bati. Adauga faina pana obtii consistenta unei smantani lichide.

Cu grija, toarna ouale in ciorba, astfel incat sa se formeze fidelute.

Lasa-le sa fiarba timp de doua minute, apoi stinge focul si adauga leusteanul tocat marunt. Amesteca bine.

Cum se serveste ciorba de miel

Serveste ciorba de miel alaturi de paine de casa si ceapa verde.

Sursa foto: smirupomiske.ru

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.