Friptura de miel este pe lista preparatelor care nu pot lipsi de pe masa traditionala de Paste. Poate fi savuroasa si foarte de gustoasa daca este pregatita asa cum trebuie si secretul unei fripturi bune este marinada.
Pentru o friptura frageda si aromata la cuptor carnea se pune in marinada cu o zi inainte de a fi pregatita sau cel putin cu 3-4 ore inainte de a fi bagata la cuptor.
Cum se face marinada
Ingrediente:
- 1 l vin alb
- 100 ml ulei de masline
- sare de mare
- piper mozaic
- 1 capatana usturoi
- cateva crengute rozmarin
- cateva crengute menta
- cateva crengute cimbrisor
- cateva foi de dafin.
Dupa ce se pune carnea in tava se toarna uleiul si vinul alb peste ea si capatana de usturoi taiata pe jumatate.
Din loc in loc se pun crengutele de menta, de cimbrisor, de rozmarin si foile de dafin. Asezoneaza cu sare de mare si piper proaspat rasnit.
Carnea se pune la frigider pentru cel putin 3-4 ore, de preferat cu o zi inainte. Inainte de a baga friptura la cuptor, la 200 grade, se pune apa cat sa o acopere. Preparatul va fi gata in aproximariv 40 de minute.