Retete de Paste

# miel iaurt # miel retete # miel marinat #marinare carne miel #carne miel

Cum se marineaza carnea de miel cu iaurt

Masa de Paste este una dintre cele mai bogate din an iar vedeta este, incontestabil, friptura de miel. Exista multe feluri in care se poate prepara o astfel de delicatesa culinara. Multe persoane nu agreeaza o astfel de carne, dar la fel de adevarat este ca putini stiu sa prepare asa cum trebuie mielul.

 

Fragezimea si gustul fin al carnii de miel le obtii prin marinarea acesteia. Procesul dureaza de la cateva ore pana la o zi, timp in care aceasta trebuie sa stea la rece.

Marinarea cu iaurt ajuta la formarea unei cruste crocante si aromate pe suprafata carnii.

Ingrediente pentru marinarea in iart a carnii de miel:

- 1, 5 kg pulpa de miel

- 500 g iaurt grecesc

- 1 legatura usturoi verde

- 50 ml zeama de lamaie

- 1 lingurita cimbru uscat

- 1 plic amestec de plante pentru gratar

- 6 linguri de ulei

- 2 lingurite sare de mare

- 1 lingurita piper proaspat macinat.

Mod de preparare a carnii de miel marinata in iaurt

Primul pas. Trebuie sa tai marunt usturoiul, cimbrul si rozmarinul. Apoi, combini zeama de lamaie cu 4 linguri de ulei, dupa care incorporezi ingredientele maruntite si presate ca sa isi lase aroma. Amesteci bine si potriveşti gustul de sare si piper. Rastorni compoziţia in iaurt si omogenizezi.

Al doilea pas. Pulpa de miel se aseaza intr-o cratita suficient de mare. Torni marinata cu peste carnea de miel si o masezi! Da, da, o masezi. E foarte important ca respectiva marinata sa intre in carne.
Apoi, o bagi la frigider macar o noapte. Dar, daca ai timp si vrei o carne frageda, atunci o poti lasa la rece doua zile.

Al treilea pas. Cu doua ore inainte de a te apuca de gatit, scoti din frigider carnea marinata si o lasi sa se odihneasca pana ajunge la temperatura camerei. Foarte important, in acest timp incalzesti cuptorul la 200 °C. Cand totul e pregatit, asezi pulpa de miel intr-o tava si o acoperi cu o folie de aluminiu. Atentie! Folia de aluminiu nu trebuie sa atinga carnea.

Al patrulea pas. Friptura se coace timp de doua ore la 180 °C! Cu 30 de minute inainte, indepartezi folia. O tii pana se rumeneste. O stropesti din cand in cand cu sosul pe care l-a lasat in tava.

Pofta buna!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului