Retete de Paste

#drob de curcan # drob cu iaurt #drob curcan #drob Paste #retete drob

Drob de curcan cu iaurt

Sarbatorile Pascale se apropie si te gandesti sa prepari cele mai apetisante produse. Clar stii despre drobul traditional, de cel in aluat sau cel in foietaj, dar iata o reteta reinterpretata de drob. Se prepara din curcan, oua de prepelita si sos de iaurt mentolat.

Ingrediente:

- 500 g carne fiarta de curcan (pulpa)
- 4 oua ecologice
- 8 oua fierte de prepelita
- 20 ml ulei de masline extravirgin
- o legatura de marar
- o legatura de patrunjel
- cateva frunze de menta proaspata
- o mana de frunze de baby spanac
- sare de mare
- piper proaspat rasnit

Pentru sos:

- 350 g de iaurt grecesc
- o mana de frunze proaspete de menta
- coaja rasa de la o limeta
- 20 ml ulei de masline extravirgin
- sare

Mod de preparare:

Primul pas este sa tai carnea in cubulete. Indicat ar fi sa nu o dai prin masina de tocat, pentru a obtine un gust suav. Verdeturile si spanacul trebuie taiate marunt, dupa care pune-le peste carne. In compozitie mai adauga cele patru oua si uleiul de masline, sare si piper, dupa gust, iar totul se amesteca foarte bine.

Compozitia se toarna apoi intr-o tava, iar la mijloc poti adauga cate un ou fiert de prepelita. Apoi, tava se introduce in cuptor, iar intre timp se poate prepara sosul.

Cum se prepara sosul

Amesteca intr-un bol iaurtul cu frunzele de menta tocate marunt, coaja rasa de lime si uleiul de masline si completeaza cu sare de mare.

Drobul se poate savura in portii individuale cu sos de iaurt deasupra si cu o salata de ridichi cu ceapa verde.

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.