Deoarece deja trebuie sa incepi pregatirile pentru masa de Paste, iti propunem o delicioasa reteta de drob de miel in aluat, preparat ce nu trebuie sa lipseasca din meniul pascal.
Ingrediente pentru drobul de miel in aluat:
Pentru drob:
- 1 kg maruntaie de miel
- 300 g carne de porc
- 4 oua
- 2 legaturi ceapa verde
- 2 legaturi usturoi verde
- o legatura patrunjel verde
- sare si piper
- condimente pentru drob
- ulei
Pentru aluat:
- 500 g faina
- o lingura sare
- 2 galbenusuri
- o jumatate de cana apa
- 250 g unt
Cum se prepara drobul de miel in aluat:
Cerne faina si pune in mijlocul ei putina sare, galbenusurile, apa si untul taiat bucatele, apoi amesteca bine pana obtii un aluat omogen pe care il dai la rece pentru doua ore.
Intre timp, spala carnea de miel si pune-o la fiert, apoi da-o prin masina de tocat. Taie ceapa, usturoiul si patrunjelul marunt si amesteca-le cu compozitia de carne. Adauga peste ele ouale si condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi amesteca bine pana se omogenizeaza.
Intinde aluatul si pune in mijlocul lui compozitia de carne, apoi ruleaza-l si pune drobul intr-o tava unsa cu putin ulei si bag-o la cuptor pentru aproximativ o ora.
Cum se serveste drobul de miel in aluat:
Drobul de miel in aluat se serveste rece, ca aperitiv.
Sursa foto: unica.ro