Retete de Paste

#retete drob de miel #drob de miel in aluat # drob aluat #retete drob #drob miel

Drob de miel in aluat

Apropierea marii sarbatori a Pastelui readuce in actualitate unul dintre cele mai gustoase, cunoscute si, in acelasi timp, complexe produse alimentare din bucataria romanului, drobul.

De ceea, te ajutam si pe tine sa-ti prepari acasa drobul preferat. Iata mai jos o reteta foarte usor de realizat de drob in aluat.

Ce ingrediente sunt necesare:

  • organele de la un miel
  • 4 oua
  • 2 oua fierte (optional)
  • 4 linguri de pesmet
  • 100 g unt
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 3 legaturi ceapa verde
  • 2 legaturi usturoi verde
  • 2 cepe
  • loboda
  • sare, piper (după gust)

Pentru prepararea aluatului ai nevoie de:

  • 250 g de faina
  • 50 g unt
  • doua oua
  • sare (dupa gust).

Cum se prepara drobul

Maruntaiele de miel trebuie atent si bine curatate si spalate, dupa care le pui la fiert intr-o oala cu apa, la foc mic. Apa trebuie sa acopere maruntaiele. Mare atentie, cand maruntaiele dau in fiert trebuie neaparat aruncata spuma. In caz contrar, gustul produsului finit nu va mai fi la fel de bun.

Odata fierte, maruntaiele trebuie puse intr-o strecuratoare, dupa care le lasi sa se raceasca la temperatura camerei. Se taie marunt si se pun intr-un vas mai mare.

Pentru a castiga timp, cat se fierb maruntaiele, este bine sa maruntesti verdeata. Toaca ceapa verde si caleste-o timp de trei-patru minute cu o lingura de ulei, cat sa se inmoaie, dupa care o lasi la racit.

Cand toate ingredientele semipreparate s-au racit, amesteca-le! Maruntaiele tocate se amesteca cu verdeata, cu ceapa, cu oualele batute bine, cu untul, cu pesmetul, sarea si piperul pana cand se obtine o pasta legata. Daca constati ca aceasta pasta este prea uscata, prea legata, atunci mai poti adauga un ou.

Cum se face aluatul

Framanta aluatul putin, in functie de nevoie se mai poate adauga faina, dupa care intinde o foaie, cu facaletul.

Pentru produsul finit ai nevoie si de o tava pentru drob, care poate fi aceeasi ca si cea pentru cozonac. In tava unsa in prealabil cu putin ulei se pune foaia de aluat. Partile de aluat care ies pe afara pot fi pastrate pentru a acoperi mai apoi drobul. Apoi toarna compozitia in tava.

Pentru un aspect deosebit mai poti adauga, la final si doua oua fierte, evident curatate de coaja. Niveleaza frumos compozitia, dupa care o poti acoperi cu partea de aluat ramasa in exteriorul tavii.

Pune-l la cuptor la foc mic si fii atent sa nu se arda.

Pofta buna!

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.