Retete de Paste

#drob pui #miel #drob #masa paste

Drob de pui. O reteta delicioasa pentru masa de Paste

 

Drobul de pui este alegerea perfecta pentru masa de Paste, pentru persoanele care nu agreaza organele de miel. Si este si usor de preparat.

Ingredinetele de baza sunt inimi, pipote. Dupa gustul fiecaruia, se poate pune si ficatei.

Ingrediente:

  • 1 kg pipote si inimi de pui
  • 1 kg ficatei
  • 4 cepe mari tocate
  • 2 legatuei ceapa verde tocata
  • 2 legaturi patrunjel
  • 2 legături marar
  • 3 oua fierte
  • 5 oua crude
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper.

Mod de preparare:

Se pun la fiert pipotele si inimile, cu un praf de sare. Lasa-le la fiert 30 de minute, dar nu uita sa iei mereu spuma de deasupra. Maruntaiele se lasa la racit dupa fierbere.

In ulei incins se pune ficatul pentru a se rumeni. Nu se pune sare pentru ca intareste ficatul. Scoate bucatile de ficat si in acelasi ulei se pune ceapa la calit (nu pe cea verde). Aceasta ofera drobului o dulceata si un gust aparte. Pune putina sare, care impiedica arderea cepei. Peste ceapa calita pune ceapa verde, care se lasa sa se caleasca putin, pana se inmoaie.

Dupa ce s-au racit organele, se taie marunt. Bate ouale.

Pune organele intr-un bol, pune mararul si patrunjelul tocate, ouale batute, ceapa calita, piper, sare si amesteca bine.

In tava tapetata cu hartie de copt adauga o parte din compozitie, apoi ouale fierte pe lungimea tavii, in mijlocul drobului si adauga restul compozitiei.

 

Pune drobul la cuptor aproximativ 35 - 40 de minute, la foc mediu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete