Retete de Paste

#miel #retete #retete de paste #frigarui de miel #sos aioli

Frigarui de miel cu sos aioli

Frigaruile de miel cu sos aioli sunt foarte gustoase si delicioase. Sunt ideale pentru masa de Paste, alaturi de alte preparate traditionale. Le poti servi ca atare sau cu diverse garnituri cu legume si salate.

Ingrediente pentru frigaruile de miel cu sos aioli


1 kg pulpa de miel taiata in cubulete
75 ml vin rosu
75 ml ulei de masline
3 catei de usturoi
2 ardei taiati in patratele
5 cepe verzi taiate in cuburi.

Pentru sosul aioli:

180 ml maioneza
15 grame rozmarin
3 catei de usturoi
10 ml otet balsamic
sare
piper.

Cum se prepara frigaruile de miel cu sos aioli

Marineaza carnea de miel in vin, ulei si usturoi pentru 2 ore. Prepara apoi frigaruile, alternand carnea de miel, ardeii si ceapa verde. Incinge cuptorul.

Intr-un blender amesteca toate ingredientele pentru sosul aioli. Amesteca bine si mai adauga si putina apa daca sosul este prea tare.

Da frigaruile la cuptor, timp de 10 - 15 minute. Se aseaza apoi pe farfurie si se toarna deasupra putin sos aioli.

Cum se servesc frigaruile de miel cu sos aioli

Frigaruile de miel cu sos aioli se servesc ca atare sau cu diverse garnituri de legume si salate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului