Retete de Paste

#dulciuri #retete paste #deserturi #fursecuri #fursecuri iepuras

Fursecuri-iepurasi pentru un Paste adorabil

Fursecurile-iepurasi sunt un desert perfect pentru Paste, care nu incanta doar papilele gustative, ci completeaza estetic masa de sarbatori.

Ingrediente pentru fursecurile-iepurasi

  • 1 1/4 ceasca de zahar
  • 2/3 ceasca de margarina
  • 2 oua
  • 3 1/2 cesti de faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 2 lingurite de praf de copt
  • 2 1/2 lingurite de coaja de portocala
  • 1 lingura de suc proaspat de portocale
  • 1/4 ceasca de bomboane cu scortisoara

Cum se prepara fursecurile-iepurasi

Amesteca intr-un bol mare zaharul cu margarina, adauga ouale si omogenizeaza compozitia. Incorporeaza faina, praful de copt si sarea, iar apoi adauga sucul si coaja de lamaie si amesteca pana ce compozitia devine omogena.

Intinde coca obtinuta si decupeaza iepurasi cu ajutorul unor forme speciale. Decoreaza-i cu bomboane cu scortisoara, astfel incat acestea sa para ochii iepurasilor. Asaza-i pe o tava acoperita cu hartie speciala pentru copt si coace-i in cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 10 minute.

Cum se servesc fursecurile-iepurasi

Ca orice alte fursecuri, cele in forma de iepurasi sunt grozave pentru servit dimineata, alaturi de o ceasca de cafea sau de un ceai negru cu lapte.

Sursa foto: foodnetwork.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului