Retete de Paste

#post #retete #meniu paste # post paste #meniu de paste # mancare de paste #alimente de post

Meniu pentru postul Pastelui

Daca tii post si vrei ca mesele sa fie cat mai diversificate, incearca un meniu special pentru aceasta perioada. Il poti pregati si pentru ocaziile in care ai musafiri.

Aperitiv de post cu broccoli si migdale

Aperitivul din broccoli si migdale se face din ingrediente simple, pe care le poti avea deja in bucatarie. Proaspat si crocant, acest aperitiv va fi pe gustul tuturor si nimeni nu se va mai gandi daca este de post sau nu.

Feluri principale de post

Pastele fara ou pot fi servite cu diverse sosuri de legume fara ingrediente de origine animala. Pregateste un sos de ciuperci de post si serveste-l cu spaghete.

Daca iti plac legumele prajite, la pranz poti pregati cateva chiftele de post cu cartofi prajiti sau cu salata verde si lamaie. Foloseste patrunjel si marar pentru a aroma acest preparat.

Fasolea este un aliment de post hranitor, foarte gustos. Pregateste o supa de fasole de post pentru a o servi la pranz. Serveste-o calda, cu putina paine.

Utilizeaza verdeturile de primavara in bucatarie. Pregateste o mancare de stevie ca fel principal . Mancarea de stevie este un preparat nepretentios, usor de facut, cu ingrediente simple.

Deserturi de post

Chiar daca tii post, nu inseamna ca nu te poti bucura de cateva mancaruri gustoase. Poti face o prajitura de ciocolata de post. Pentru un plus de savoare, serveste aceasta prajitura cu fructe proaspete. In cazul in care ti-a placut intotdeauna halvaua, o poti face si in casa. Halvaua este o reteta de post , pe baza de ulei, gris, zahar, nuca si scortisoara.

Fa-le o surpriza copiilor si pregateste-le cateva produse de patiserie de post. Melcisorii cu mere sunt dulci si apetisanti, foarte potriviti pentru desertul unui meniu de post . Te poti bucura de acest preparat cel putin doua zile.

Placinta cu masline este un alt preparat de post, inspirat din bucataria greceasca. Daca iti plac maslinele, acestea pot fi folosite cu succes in retete de deserturi, inclusiv in placinte.

Foto: heartstrong.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare