Retete de Paste

#erburi aromatice # pulpa de miel #retete miel #retete paste #miel

Miel invaluit in ierburi aromatice, ideal pentru masa de Paste

Mielul este nelipsit de pe masa de Paste. Aceasta carne delicioasa poate fi preparata intr-o multime de variante. Cea mai savuroasa reteta de miel este insa cea preparata cu ierburi aromatice.

Ingrediente pentru mielul cu ierburi aromatice

  • 1 pulpa de miel
  • 1 kegatura patrunjel
  • 4-5 crengute de rozmarin 1 pulpa de miel
  • 4-5 crengute de cimbru, proaspat
  • 10-12 frunze de menta, proaspata
  • 10 ml ulei de masline
  • 10 ml otet balsamic
  • 1 lingurita mustar
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 pahar de vin alb
  • sare
  • piper

Cum se prepara mielul cu ierburi aromatice

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Curata verdeturile si spala-le bine. Adauga-le apoi in blender sau intr-un robot de bucatrie de mici dimensiuni, impreuna cu uleiul, otetul, mustarul si usturoiul. Mixeaza foarte bine pana ontii o pasta.

Cresteaza carnea din loc in loc, apoi asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust. La final, distribuie uniform marinata preparata anterior, avand grija ca aceasta sa intre si prin crestaturile create.

Adauga pulpa in tava, impreuna cu vinul si putina apa. Coace pulpa la cuptor timp de 3 ore, sau pana este bine patrunsa, iar la suprafata formeaza o crusta. Verifica din cand in cand daca mai are nevoie de apa.

Cum se serveste mielul cu ierburi aromatice

Serveste mielul cu ierburi aromatice, alaturi de diverse garnituri de legume si/sau salate, dupa preferinta. Merge de minune alaturi de un pahar de vin rosu sau alb.

Sursa foto: goodtoknow.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete