Retete de Paste

#tsoureki #hering #pasca #retete paste #retete internationale Paste #ied

Pastele in jurul lumii. Ce mancaruri traditionale are fiecare tara?

In timp ce romanii se infrupta in mod traditional din pasca, oua rosii si miel in ziua de Paste, alte tari pun mai mare pret pe preparate specifice din paine sau peste in aceasta zi de sarbatoare. Iata si alte preparate traditionale pascale cu care se lauda diverse tari ale lumii!

 

Germania - "mancare verde"

Culoarea specifica a nemtilor de Paste este verdele, pe care il adopta si in preparatele pe care le pun pe masa in Ziua Sfanta a Invierii Domnului. Toate preparatele contin legume, sosuri si ingrediente verzi. Supa de asmatui, prajiturile de peste cu sos verde sau ouale in sos verde sunt doar trei dintre preparatele care nu lipsesc de pe masa nemtilor de Paste.

Brazilia - Paçoca de Amendoim

Cunoscut si sub numele de "Paçoca", acest desert brazilian inglobeaza trei ingrediente principale: alune macinate, zahar si faina de tapioca si se gaseste la toate rulotele si standurile stradale cu mancare in perioada Pastelui.

Scandinavia - Hering

In Suedia, Norvegia sau Danemarca, pestele este ingredientul principal folosit pentru prepararea mancarurilor de Paste. Desi acest tip de carne este frecvent intalnit pe mesele scandinavilor in orice perioada a anului, heringul este tipul de peste cel mai consumat zilele de Pasti, indiferent ca este consumat marinat, gatit sau chiar crud.



Rusia - Pashka

Pasca ruseasca, cunoscuta sub numele de Pashka, este reteta traditionala de Paste a Rusiei. Spre deosebire de tara noastra, aceasta pasca este facuta doar din branza, migdale si fructe confiate si este decorata cu simboluri crestinesti, specifice sarbatorii. Cel mai adesea, rusii decoreaza pasca cu semnele XB, de la "Christos Voskres", care se traduce prin "Hristos a inviat".


Grecia - Tsoureki si Mayeritsa

In Grecia, mancarea traditionala de Paste este painea impletita Tsoureki, preparata din rasina de pin, mastiha si aromata cu coaja de lamaie. Si ouale rosii sunt o traditie de Paste la greci, insa acestea sunt servite coapte in paine. Imediat dupa miezul noptii, in Noaptea de Inviere, grecii servesc traditionala Mayeritsa, supa din organe de miel.


Franta - ied si omleta pascala

Francezii, mai sofisticati din fire, servesc ied in loc de miel pe masa de Paste, garnisit cu tot soiul de legume pe langa. De asemenea, unele zone ale Frantei inca mai respecta traditia "omletei pascale", preparata in dimineata Pastelui din ouale stranse in Vinerea Mare.




Sursa foto: Wallfon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului