Retete de Paste

#miel umplut #piept de miel #retete miel #retete paste

Piept de miel umplut cu lamaie, ricotta si oregano, o reteta perfecta pentru masa de Paste

Pieptul de miel umplut cu lamaie, ricotta si oregano este ideal pentru masa de Paste, daca vrei sa-ti impresionezi invitatii cu o reteta savuroasa, diferita de retetele traditionale, pe care toata lumea le prepara in aceasta perioada. Este usor de preparat, iar rezultatul este incantator!

Ingrediente pentru piptul de miel umplut cu lamaie, ricotta si oregano

  • 2 lingurite oregano uscat
  • 2 lingurite seminte de fenicul
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 2 bucati piept de miel (aproximativ 500-700 grame fiecare)
  • sare kosher
  • 4 catei de usturoi
  • 1 galbenus de ou
  • 170 g parmezan ras
  • 170g ricotta, bine scursa
  • 80-90g masline fara samburi, tocate marunt
  • ½ legatura patrunjel tocat marunt
  • 3 linguri zeama de lamaie, proaspat stoarsa
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare kosher
  • piper
  • o ceapa mare, tocata marunt
  • 1 morcov mare, tocat marunt
  • 2 cepe verzi, tocate marunt
  • 4 catei de usturoi, tocati marunt
  • 1 pahar de vin alb, sec
  • 1 lamaie, taiata in sferturi
  • 4 fire de patrunjel
  • 2 fire de cimbru proaspat
  • 1 cup dry white wine
  • 1 lemon, quartered
  • 4 sprigs parsley, plus ¼ cup leaves with tender stems
  • 2 sprigs thyme
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita boabe de piper negru

Cum de prepara piptul de miel umplut cu lamaie, ricotta si oregano

Intr-un mortar adauga oregano, semintele de fenicul, fulgii de ardei iute si piseaza totul cat mai marunt. Ideal ar fi sa obtii o pudra cat mai fina.

Asaza piptul de miel pe suprafata de lucru cu partea grasa in jos. Presara condimentele deasupra si apoi adauga usturoiul. Maseaza foarte bine mielul astfel incat condimentele sa se lipeasca de acesta si aromele sa patrunda in carne.

Intr-un castonel amesteca galbenusul cu parmezanul, ricotta, maslinele si zeama de lamaie pana obtii o compozitie omogena. Unge fiecare bucata de miel cu mizul preparat, apoi, cu grija ruleaza bucatile de carne pana obtii doua rulouri.

Pentru a nu se desface, leaga rulourile cu ata speciala, pentru gatit.

Preincalzeste cuptorul la 180oC.

Intr-o oala incapatoare pune uliul la incins, la foc mediu. Intre timp, asezoneaza rulourile de miel su care si piper dupa gust. Cand uleiul s-a incins adauga rulourile in oala si gateste-le pana incep sa se rumeneasca, intorcandu-le de pe o parte pe alta, pentru a fi prajite uniform. Cand sunt gata, scoate bucatile de miel pe un platou.

Adauga in oala ceapa, morcovul, ceapa verde, usturoiul si caleste-le pana se inmoaie si incep sa se rumeneasca. Asezoneaza cu sare si piper. Adauga vinul si amesteca totul foarte bine. Lasa totul sa fiarba pana cand tot alcoolul continut de vin se evapora (aproximativ 4-5 minute). Adauga apoi lamaia, firele de patrunjel, firele de cinbru, foile de dafin, boabele de piper si 4 pahare de apa.

Cand totul incepe sa dea in clocot adauga rulourile de miel siacopera totul cu un capac. Transfera vasul in cuptor si lasa totul sa se coaca timp de 2 ore sau 2 ore si jumatate.

Cum se serveste piptul de miel umplut cu lamaie, ricotta si oregano

Scoate rulourile pe un platou si taie-le bucatele. Adauga sosul peste acestea si serveste-le imediat alaturi de o garnitura de legume si o salata de sezon.

Sursa foto: epicurious.com

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.