Retete de Paste

#drob de miel #Chef Florin Dumitrescu #retete de paste #drob

Reteta de drob de miel de la Florin Dumitrescu! Un deliciu pe masa de Paste

Drobul este unul dintre cele mai gustoase preparate de pe masa de Paste. Daca vrei sa te delectezi cu un drob ca cel pe care ti-l amintesti din copilarie, atunci trebuie sa incerci reteta de drob a lui Chef Florin Dumitrescu! Iata cat de usor se prepara!

 

Pentru drobul de miel ai nevoie de: un pachet de organe de miel (se gasesc in orice magazin), pulpa de miel, otet de mere, cimbru, doua legaturi de ceapa verde, foi de dafin, 5 legaturi de marar, 5 legaturi de patrunjel, 9 oua, prapur de miel, sare si piper dupa gust.

Primul lucru de care trebuie sa tii cont daca te apuci de aceasta reteta este ca prapurul de miel trebuie tinut in apa cateva minute bune, pentru a lucra usor cu el. Se spala, de asemenea, foarte bine restul organelor.

Taie apoi organele, insa nu include venele deoarece pot da un gust neplacut preparatului. 

Florin Dumitrescu sustine ca poti fierbe organele fie intregi fie taiate cubulete. Dupa fierbere acestea vor fi tocate la masina de tocat carne.

In apa in care fierbi organele adauga putin otet, cimbru si foi de de dafin. Acestea se fierb pana cand sunt bine patrunse.

Se toaca apoi organele, mai putin ficatul, care trebuie tocat cubulete mici cu ajutorul cutitului, pentru consistenta. Se toaca marunt ceapa verde, mararul si patrunjelul si se adauga peste organele tocate  impreuna cu restul ingredientelor. Se amesteca foarte bine, pana la omogenizare.  Se adauga sare si piper dupa gust.

Se asaza prapurul in tava unsa cu ulei si se adauga umplutura. Se inveleste cu restul de prapur. Se coace totul la 160 de grade timp de o ora jumate - doua ore, sau pana cand este gata.

Sursa foto: a1.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare