Retete de Paste

#rulada #retete paste #carne de miel #retete miel #rulada miel

Reteta fabuloasa pentru masa de Paste: rulada din carne de miel

De pe masa de Paste nu pot lipsi bucatele traditionale, asa ca rulada din carne de miel este un must-have al acestei sarbatori.

Ingrediente pentru rulada din carne de miel

  • 900 g de pulpa de miel fara os
  • 3 oua
  • 1 morcov
  • 2 castraveti acri
  • 50 g de bacon
  • 2 linguri de unt
  • 4 linguri de amestec de ierburi aromate
  • o lingura de mustar
  • o lingura de pasta de tomate
  • o ceapa
  • sare
  • piper macinat

Cum se prepara rulada din carne de miel

Taie o treime din pulpa si toac-o marunt cu ajutorul robotului de bucatarie. Intinde bucata ramasa intreaga pe o folie de aluminiu si unge-o cu mustar.

Amesteca oul cu pasta de tomate si carnea tocata. Taie ceapa, morcovul si castravetii si caleste-i impreuna cu baconul intr-o tigaie medie cu o lingura de unt, dupa ce i-ai condimentat cu piper, o lingura de ierburi aromate si sare dupa gust. Adauga si amestecul de carne in tigaie si lasa-l sa se patrunda.

Acopera bucata de carne cu amestecul de carne tocata, ruleaz-o si leag-o cu ajutorul unei sfori speciale. Unge o tava cu untul ramas si asaza rulada in ea, dupa ce ai acoperit-o cu ierburi aromatice. Coace-o timp de o ora in cuptorul preincalzit la 170 de grade, adaugand cate putina apa din cand in cand.

Cum se serveste rulada din carne de miel

Rulada din carne de miel se serveste calda, alaturi de o  garnitura de legume si/sau o salata verde.

Sursa foto: almondbutterbinge.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare