Retete de Paste

# maioneza vegana # reteta maioneza #retete paste #maioneza

Cea mai simpla reteta de maioneza vegana

Maioneza este un preparat adorat, dar ingrat. Plin de grasimi, a ajuns sa fie evitat, desi este esential in a da gustul retetelor, inclusiv sau mai ales de Paste. Fie ca vorbim de salata boeuf, de oua umplute, salata de peste sau salata a la Rousse, maioneza este un deliciu ravnit. Pentru a nu renunta complet la el, specialistii in preparate sanatoase de la Vegis.ro au reinventat reteta clasica de maioneza si au creat (si testat) o varianta vegana si mult mai pritenoasa cu silueta. Si sanatatea in general. 

Ingrediente pentru 460g:
- 220ml ulei (de măsline, semințe de struguri sau de floarea soarelui nerafinat); 
- 120ml lapte de soia neîndulcit;
- 2 lingurițe oțet din cidru de mere (sau zeamă de lămâie);
- 1 linguriță de muștar;
- sare după gust;

Mod de preparare:
1. Amestecă toate ingredientele în blender, cu excepția uleiului.
2. Adaugă treptat uleiul până obții o compoziție groasă. 
3. Dacă maioneza este prea groasă mai poți adăuga puțin lapte, iar dacă este prea subțire, puțin ulei. 

loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.