Retete de Paste

#ingredinete #verdeturi #masa paste #rulada miel

Rulada de miel cu verdeturi

O reteta deosebita pentru masa de Paste, cu care sigur vei avea succes, este rulada de miel cu verdeturi de primavara.

Cum se prepara rulada

Ingrediente:

  • 1kg pulpa de miel;
  • o legatura de ceapa verde;
  • o legatura de usturoi verde;
  • morcovi;
  • sparanghel;
  • ridiche alba;
  • ceapa;
  • o legatura de cimbru;
  • o legatura de patrunjel;
  • ulei de masline;
  • sare si piper.

Mod de preparare:

Umplutura:

Se toaca marunt ceapa, usturoiul si cimbrul, se amesteca bine cu doua-trei linguri de ulei de masline si se asezoneaza cu sare si piper.

Dupa ce se fasoneaza carnea, se taie in felii de grosime potrivita, ca pentru snitele. Se pune amestecul de verdeturi si se formeaza ruladele (dintr-un kilogram de carne ies doua rulade).  Acestea se leaga bine, ca sa nu se desfaca cu sfoara pentru gatit si se freaca apoi cu sare si piper.
Se trag un pic la tigaie, cat sa se rumeneasca pe toate partile, si apoi se baga in cuptorul preancalzit la 180°C unde se tin cam 50-60 de minute.
Morcovii, sparanghelul si ridichea alba se fierb in apa cu sare, dar nu foarte mult, si se scot in apa cu gheata, ca sa-si pastreze culoarea.


Cum se prepara sosul

Se trag in tigaie resturile de carne ramase de la fasonare, cu ulei de masline, o ceapa tocata marunt, un morcov dat pe razatoare si patrunjel tocat. Se adauga o jumatate de litru de apa, se da focul foarte mic si se lasa sa fiarba cam doua-trei ore. Se strecoara si se mai lasa sa scada pe foc, cam o jumatate de ora. Sosul lasat de carne se pune in tava in care s-au copt ruladele si se mai lasa putin pe foc. La final, se pune sare si piper.

Ruladele feliate se pun pe un platou, iar de jur imprejur se pun legumele, peste care se toarna sosul.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din retete-de-paste

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Tort cu fulgi de zapada pentru noaptea de Revelion

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mihaela Vulpe: Gogosari umpluti cu vinete, in bulion

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.